ΔΝΤ (IMF)

Περιεχόμενο που σχετίζεται με τις εξελίξεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκλογές 2010: Μέσα από το πρίσμα ενός πολίτη

Με πυρετό (όχι από το ποιος θα βγει, αλλά από ίωση μάλλον), παρακολουθώ κάποια κανάλια για την πορεία των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών. Πώς γίνεται βρε παιδί μου, όλα τα κόμματα να είναι κερδισμένα. Όλοι κερδίζουν σε μονάδες, όχι ανέβασαν τα ποσοστά τους στον τάδε δήμο, όχι η υποστήριξη που δώσανε στον υποψήφιο τον βοήθησε για να εκλεγεί και άλλα τραγελαφικά του πισινού.

Πάρτε το χαμπάρι κύριοι! Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ. Πόσο μάλλον σήμερα, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, που το ποσοστό της αποχής είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Πώς είναι δυνατόν κύριε πολιτικέ, που η μόνη δουλειά που έχεις κάνει στη ζωή σου είναι να αναρριχηθείς μέσω της -και καλά- εμπλοκής με τα κοινά, αφού έχεις φιλήσει κατουρημένες ποδιές (λέμε τώρα, για τους περισσότερους ίσως να μη χρειάστηκε) να μιλάς για νίκη, όταν ο ένας στους δύο δε σε ψήφισε; Η αποχή ως φαινόμενο δε σου λέει τίποτα; Δε σου περνάει το μήνυμα ότι σε φτύνει κατάμουτρα ο ψηφοφόρος που σε απαξιώνει με το να αποφασίζει να μην προσέλθει στην κάλπη; Δε σου λέει ότι χέστηκε για τις εκλογές, αυτό που τον νοιάζει είναι πως θα πληρώσει το ενοίκιο που έρχεται, τα φροντιστήρια των παιδιών, το φαγητό, τους λογαριασμούς που δεν σταματάνε να έρχονται, όταν σου κόβουν εσένα δώρα, επιδόματα, δέχεσαι με το έτσι θέλω μειώσεις μισθών ή χάνεις τη δουλειά σου και όταν όλα γύρω σου ακριβαίνουν αντί να φθηνήνουν και προσπαθείς να τα φέρεις πέρα μέσα σε αυτό τον κυκεώνα; Φυσικά και χέστηκε, γιατί ξέρει ότι εσύ ποτέ δεν δούλεψες στη ζωή σου, ποτέ δεν έκανες ένα μεροκάματο ή μια τίμια δουλειά για να βγάλεις τα προς το ζην για να δεις πως βγαίνει το ευλογημένο το ψωμί, απλά εκμεταλλεύτηκες τη θέση του πατέρα σου που είχε ήδη εμπλεκεί με τα κοινά, χρησιμοποίησες το όνομά του και τις διασυνδέσεις του για να εκλεγείς. Κατά τα άλλα «είναι καλό παιδί ο τάδε, θα κάνει δουλειά στο δήμο, πρέπει να τον ψηφίσουμε».

Σίγουρα μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι που όντως θέλουν να κάνουν δουλειά και να προσφέρουν έργο στην πατρίδα τους. Όμως, όπως είπε και ο Μαυρογιαλούρος στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο»:

Εγώ μπορεί να έχω όλη την καλή διάθεση να σου κάνω εγχείρηση καρδιάς. Εσύ θα καθίσεις να στην κάνω;

Που σημαίνει ότι για να βγεις πρέπει να έχεις τα «κονέ». Η καλή πρόθεση δεν φτάνει.

Εκεί έφτασε λοιπόν ο πολίτης. Έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα. Όλα είναι ίδια και ίδια, κανείς δεν αλλάζει κάτι.

Είδα και το μήνυμα του πρωθυπουργού. Κάτι μου λέει ότι από αύριο περιμένουμε νέα μέτρα γιατί δεν βγαίνουν τα έσοδα. Βοήθειά μας.

Να είστε καλά.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.3 (12 votes)

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.5 (31 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

Τι μέλλει γενέσθαι

Δύσκολα τα πράματα. Ακούω στις ειδήσεις και διαβάζω από εδώ κι από εκεί, ότι λείπουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρίων € για να μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των πρώτων σκληρών μέτρων για την οικονομία της χώρας. Και δε φτάνει αυτό, το ίδιο το κράτος δεν αποδίδει τον χρωστούμενο ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, αναγκάζοντας κάποιους να κλείσουν το «μαγαζί». Λίγο τραβηγμένο, αλλά αν συνεχιστεί η ιστορία αυτή για αρκετούς μήνες, δε θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.4 (24 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

«Καλώς» μας ήρθε το ΔΝΤ...

Από εδώ και πέρα, λέω να ξεκινήσω μια σειρά άρθρων, που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις για τη χώρα μας και τον τομέα της οικονομίας (και όχι μόνο), εξελίξεις που σχετίζονται πλέον άμεσα με τη λέξη Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Fund ο όρος στα αγγλικά).

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.3 (8 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality
Εγγραφή στο RSS - ΔΝΤ (IMF)