Το Facebook στοίχισε στον Ανδρέα Κουτούπη τη θέση του ειδικού γραμματέα

Όταν τα έλεγα, κάποιοι πέσανε να με φάνε. Ορίστε η πιο ζωντανή απόδειξη.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης υπέβαλλε το βιογραφικό του για τη θέση των γενικών γραμματέων στη σελίδα του opengov.gr. Ο άνθρωπος έχει ένα καθόλα αξιόλογο βιογραφικό, καλείται δύο φορές για συνέντευξη από τον Υπουργό Οικονομικών και επιλέγεται για τη θέση του ειδικού γραμματέα των ΔΕΚΟ. Όλα οκ μέχρι εδώ. Όμως η θέση του αυτή κράτησε για 24 ώρες μόνο (αλήθεια, για αυτή την μοναδική ημέρα, θα πληρωθεί άραγε;). Κι αυτό γιατί βγήκαν στη φόρα σχόλια που είχε γράψει στο προφίλ του στο Facebook το βράδυ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου εναντίον του ΠΑΣΟΚ, όταν πλέον άρχισε να φαίνεται η υπεροχή του έναντι της ΝΔ και ότι θα ήταν η νέα κυβέρνηση. Σχόλια υβριστικά, του τύπου «ΠΑΣΟΚΟΙ, ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους», κτλ. υπήρξαν αρκετά για να τον απομακρύνουν από τη διάρκειας μίας ημέρας θέση του (και πολύ καλά κάνανε).

Βέβαια, σκέφτομαι: είναι δυνατόν ένας τόσο υποτίθεται σοβαρός άνθρωπος να έβγαινε στο Facebook (και πού αλλού δεν ξέρω) και να έγραφε διάφορες βλακείες αυτού του στυλ; Φαντάζει λίγο χαζό ίσως. Κι όμως έτσι φαίνεται ότι γινόταν, γιατί αν ήταν διαφορετικά τα πράματα, αν κάποιος άλλος για παράδειγμα είχε ανοίξει λογαριασμό με το δικό του όνομα και έγραφε ανακρίβειες, πολύ απλά ο ίδιος θα είχε βγει να το διαψεύσει. Δεν το έκανε, ακόμα και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων: «Ουδέν σχόλιο». Άρα, πολύ απλά την πάτησε, την βρήκε από εκεί που δεν το περίμενε ίσως. Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του ότι το Facebook μπορεί μεν να σε φέρει κοντά με ανθρώπους που γνώριζες παλιά και είχες χάσει επαφή, αλλά μπορεί δε να σε απομακρύνει από αυτούς που γνωρίζεις τώρα (γιατί για τους παλιούς χέσ..... στο κάτω κάτω). Από τη στιγμή που είναι εκατομμύρια ανθρώπων γραμμένοι στο Facebook, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που δε θα ήθελες να τους έχεις και να διαβάζουν τι γράφεις και κάνεις. Έτσι λοιπόν, για τον κύριο Κουτούπη, το Facebook υπήρξε μαχαίρι. Με λίγα λόγια; Ας πρόσεχε.

διάφορα / miscellaneous: 
υπολογιστές / computers: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.6 (20 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

Σχόλια

Κάτσε ρε Billy λίγο γιατί μπερδεύτηκα...
Εντάξει, ναι - σύμφωνοι, ο τυπάς δεν τα υπολόγισε σωστά τα πράγματα με το facebook και έφαγε τα μούτρα του. Βλακεία του - και καλά να πάθει που λέει ο λόγος.
Αλλά τι εννοείς με το "και πολύ καλά κάνανε"; Δηλαδή, ήτανε καλός για την θέση αλλά ξαφνικά επειδή αποδείχτηκε ότι έβριζε το ΠΑΣΟΚ, πλέον δεν είναι το σωστό άτομο;

Ναι, εννοώ ότι καλά κάνανε (για μένα) που το ΠΑΣΟΚ τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Δεν μπορεί μια μέρα να βγαίνεις να βρίζεις κάποιον δημόσια και μετά να πας να δουλέψεις για αυτόν. Δεν ήταν άξιος της θέσης, γιατί όπως απέδειξε μετά το ήθος του δεν ήταν αυτό που αρμόζει για άνθρωπο σε τέτοια θέση.

Τι παει να πει "Δεν μπορεί μια μέρα να βγαίνεις να βρίζεις κάποιον δημόσια και μετά να πας να δουλέψεις για αυτόν" ρε Βασίλη; Αν έπαιρνε την θέση θα δούλευε για το ΠΑΣΟΚ;
Εσύ τώρα δουλεύεις για τον Ψωμιάδη και την Ν. Δημοκρατία ή για την Νομαρχία;
Αν προηγούμενα είχες δηλώσει ότι ο Ψωμιάδης είναι λαμόγιο, δεν θα ήσουν πλέον "άξιος της θέσης";
Είναι ανήθικο να λες την άποψή σου επώνυμα και δημόσια; Εμένα δεν πρέπει να με πάρει κανείς σε δουλειά! :)
Αν ο φίλος που συζητάμε είχε κάνει τα σχόλια ανώνυμα σε blog/forum/social network και όχι επώνυμα στο facebook θα ήταν κατάλληλος για τη θέση;

Το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών ήταν η αυριανή κυβέρνηση. Πως όταν βγαίνεις και κράζεις (να πω ότι έκανες κάποια επικριτικά σχόλια με σωστό τρόπο ναι, αλλά αυτός βγήκε και έβριζε ουσιαστικά), μετά θα σου εμπιστευτεί ο άλλος να σου αναθέσει και να κάνεις μια δουλειά; Στο κάτω κάτω, είναι στην ευχέρεια του εργοδότη αν θα σε πάρει. Εσύ θα έπαιρνες κάποιον στη δουλειά σου, αν μάθαινες ότι σε έβριζε πριν, σε έλεγε λαμόγιο, κτλ; Μη συγκρίνεις εμένα με τη Νομαρχία και τον Ψωμιάδη, εγώ μπήκα στη θέση αυτή με άλλες διαδικασίες (μέσω ΑΣΕΠ), επομένως τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά. Εφόσον η επιλογή των γραμματέων είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού (εφόσον έτσι τέθηκαν εξ' αρχής οι βάσεις και το ξέρουν όλοι), επομένως καλά έκανε για μένα και του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Έτσι απλά.

Βασίλη, διαβάζω αυτά που γράφεις και ειλικρινά τρομάζω!!!
"Στο κάτω κάτω, είναι στην ευχέρεια του εργοδότη αν θα σε πάρει. Εσύ θα έπαιρνες κάποιον στη δουλειά σου, αν μάθαινες ότι σε έβριζε πριν, σε έλεγε λαμόγιο, κτλ;"
Το ΠΑΣΟΚ και η εκάστοτε κυβέρνηση είναι οι εργοδότες των δημοσίων υπαλλήλων;;; Έλεος! Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον υπάλληλο από την τσέπη του; Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εργοδότες τους φορολογούμενους πολίτες! Αυτοί πληρώνουν! Όχι το ΠΑΣΟΚ!
Θα είχες δίκιο αν ήταν για πρόσληψη υπάλληλου από το ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως για κάλυψη θέσης δημοσίου!!! Δηλαδή όσοι δημόσιοι υπάλληλοι διαφωνούν με το ΠΑΣΟΚ (κάπου 60% σύμφωνα με τις εκλογές) πρέπει να φύγουν από το δημόσιο για να λειτουργήσει σωστά;
 
 

Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα, έτσι όπως τη βλέπω εγώ. Προσωπικά, δε θα μπορούσα να εμπιστευτώ ένα τέτοιο άτομο για να δουλέψει για μένα, που υποτίθεται ότι υπηρετώ τον πολίτη.

Βέβαια, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να λειτούργησε και λίγο διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση. Αν τον κρατούσε αυτόν, θα βγαίνανε μετά στα διάφορα κανάλια οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι και θα κράζανε πως είναι δυνατόν να προσέλαβε το ΠΑΣΟΚ κάποιον που ήταν οργανωμένος με τη δεξιά, τι πολιτικό λάθος ήταν αυτό, κτλ. Μπορεί και να λειτουργούσε εντελώς αντίθετα και να πούνε μπράβο, γιατί σου λένε δείχνει το ΠΑΣΟΚ ότι κοιτάει πέρα από κομματικά πλαίσια, αλλά φαντάζομαι ότι μάλλον θα επικρατούσε η πρώτη άποψη, οπότε δεδομένου και αυτών που βγήκαν στην φόρα για τον κ. Κουτούπη, σου λέει «ευκαιρία να τον σουτάρουμε».