Συνέντευξη του Bill Gates στον Χατζηνικολάου

Χτυπάει το κινητό κατά τις 9 και βάλε το βράδι και είναι ο Στράτος και μου λέει «Γύρισε στο Alter τώρα να δεις τι έχει». Pause στην ταινία που έβλεπα με τη Μαρία και γυρνάω στο Alter και βλέπω τον Bill Gates να δίνει συνέντευξη στο Χατζηνικολάου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν την είδα από την αρχή, οπότε, μπορεί να έχασα κάποια πράματα που λογικά θα περίμενα να ρωτήσει ο Χατζηνικολάου... Τον ρωτούσε περί ανέμων και υδάτων, του στυλ «περίμενες όταν ήσουν μικρός ότι θα έφτανες να είσαι, αν όχι ο πιο πλούσιος, από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, τότε που ήσουν στο πανεπιστήμιο;» και οι κλασικές απαντήσεις του στυλ «φυσικά όχι, κτλ». Τον ρώτησε σε κάποια φάση για τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Microsoft, αλλά ο Bill-άκος άλλα απαντούσε, κάτι αοριστίες του στυλ, «ανοίξαμε το κέντρο καινοτομίας εδώ (στην Ελλάδα), ώστε να συνεργαστούν επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβέρνηση για να φτιάχνουμε καλύτερο, πιο καλά προσανατολισμένο στις ανάγκες των χρηστών λογισμικό».

Εν ολίγοις, τρία πουλάκια κάθονταν. Καμία ουσία τόσο οι ερωτήσεις, όσο και οι απαντήσεις του Gates. Σα να ρωτάς κάποιον «ποια είναι η γνώμη σου για τον Τσίπρα (μιας και είναι της μόδας)» και να σου απαντάει με πρόταση του στυλ «ναι, τελικά πιστεύω ότι τα μακαρόνια με τη σάλτσα είναι πιο νόστιμα». Πολύ γενικές ερωτήσεις, αόριστες απαντήσεις και αερολογίες. Μια απάντηση του Bill-άκου ήταν ότι ο στόχος του δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, δηλαδή αντί για το 1 δις ανθρώπων στον κόσμο, να έχουν και τα 6 δις προσωπικό υπολογιστή... Τι περιμένει, όλα να τρέχουν Windows;

Δεν ξέρω πόσοι την είδατε, αλλά εμένα αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε. Μια εντελώς ανούσια, που δεν προσέφερε τίποτα, συνέντευξη, αφήστε που ο Bill ήταν εντελώς αχτένιστος, λες και πριν μπει στο στούντιο τον είχε φυσήξει ο βαρδάρης... Ευτυχώς ο Χατζηνικολάου, όπως πάντα, στην τρίχα.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.3 (10 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

Σχόλια

Χεχεχε... εγώ είμαι αυτός ο Στράτος... :)

Λοιπόν, σχετικά με την συνέντευξη, θα έλεγα ότι ήταν από ανούσια έως απογοητευτική... μια κλασική συνέντευξη, μιας και ήταν περισσότερο για το θεαθείναι παρά για την ουσία. Φαντάζεσαι τον Χατζηνικολάου να του θέτει ερωτήματα περί ανοιχτού λογισμικού και να προσπαθεί να τον "κολλήσει" στον τοίχο;

Χλωμό έως αδύνατο.