Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
lourdas.eu
  • Βιογραφικό (CV)

Πίσω έχει η αχλάδα το τσιγάρο...

Είστε εδώ

  1. Αρχική
  2. Ιστολόγια
  3. Το ιστολόγιο του/της Βασίλης
Πέμ, 03/12/2009 - 11:25ΜΜ Βασίλης

Τα έλεγα, 11 μήνες πριν. Μετά την έναρξη ισχύος του αντικαπνιστικού νόμου, από την 1η Ιουλίου φέτος, η αλήθεια είναι ότι αρχικά έμεινα έκπληκτος. Γιατί; Γιατί πηγαίνοντας σε μεγάλο κέντρο κοντά στις Σέρρες (γλέντι από γάμο), κανείς δεν κάπνιζε μέσα σε αυτό! Όλοι ήταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού και όταν έβγαινες για κάποιο λόγο έξω, σου ερχόταν να γελάσεις. Ήταν σαν να ήταν όλοι οι καπνιστές τιμωρημένοι. Όπως επίσης είδα και κάποιες συμπεριφορές στη δουλειά που δείχνανε ότι είχανε σκοπό να τιμήσουν το μέτρο.

Έλα ντε όμως που η αρχική χαρά δεν κράτησε. Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου άρχισε ακριβώς μέσα στο καλοκαίρι, περίοδος που είναι εύκολο να εφαρμόσεις τη μέθοδο του «βγείτε έξω να καπνίσετε» και είχα ένα ενδοιασμό για το αν τελικά θα ίσχυε με την πάροδο του χρόνου. Δυστυχώς, επαληθεύτηκα πανηγυρικά. Σε τριήμερο ταξίδι στα Γιάννενα τέλη του Οκτώβρη, δεν υπήρχε μαγαζί ή καφετέρια που να μην κάπνιζαν με το στανιό. Είτε υπάρχει ο νόμος είτε όχι, ένα και το αυτό. Απογοήτευση και σε σημείο τσατίλας με το να σκέφτεσαι να πάρεις τηλέφωνο για καταγγελία. Ως συνήθως, δίνεις τόπο στην οργή, προσπαθώντας παράλληλα να βρεις ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό περιβάλλον και να καθίσεις να πιεις σαν άνθρωπος τον καφέ σου. Τα ίδια και το περασμένο Σάββατο, με έξοδο σε ρεμπετάδικο. Αφού το μαγαζί είχε γεμίσει (και συνέχιζε ο κόσμος να συρρέει αβέρτα, οικονομική κρίση κατά τα άλλα...), είχαμε φτάσει σε σημείο να δακρύζουν τα μάτια και να πικρίζει ο λαιμός από την τσιγαρίλα και την καπνίλα μέσα στο μαγαζί. Άσε που το αφεντικό δεν άφηνε να πάει χαμένο ούτε τετραγωνικό εκατοστό. Έκανες το σώμα σου λίγο αριστερά και ακουμπούσες τον άλλον στο διπλανό τραπέζι. Και από ανάμεσα να περνάει κόσμος και οι σερβιτόροι. Το μαγαζί σίγουρα είναι από αυτά που δηλώνουν ζημίες, όπως έβγαλε στη φόρα το Υπουργείο Οικονομικών για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα; Για άλλη μια φορά, αισθάνομαι μαλάκας που ζω σε ένα κωλοκράτος, με ανθρώπους που είναι ζώα και δεν χαμπαριάζουν τίποτα. Θέλουν να ψοφήσουν από καρκίνο, να ψοφήσουν 800 φορές, εγώ γιατί πρέπει να πληρώσω τη νύφη; Και πάνω απ' όλα φταίει το κωλοκράτος, που δεν κάνει ελέγχους, δεν εφαρμόζει (ελέγχοντας) τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει, δεν ρίχνει πρόστιμα μπας και στρώσει το μυαλό του ηλίθιου του έλληνα (και όχι με κεφαλαίο ε). Όσοι καπνιστές διαβάσετε τα παραπάνω και παρεξηγηθείτε, σας έχω γραμμένους εκεί που νομίζετε. Γιατί η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει πλέον.

διάφορα / miscellaneous: 
διάφορα (miscellaneous topics)
  • Ιστολόγιο του χρήστη Βασίλης

αναζήτηση

Σύνδεσμοι / Links

e-tameio.eu
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Hire me in Freelancer
View Vasileios Lourdas's profile on LinkedIn

Το PGP κλειδί μου / My PGP key

Κατεβάστε το PGP δημόσιο κλειδί μου από εδώ.
Download my PGP public key from here.

PayPal δωρεά / PayPal donation












Creative Commons License
This website by Vasilis Lourdas is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.