Νέο lourdas.name

Αυτή είναι η πρώτη μου εγγραφή στο ιστολόγιο (ελληνιστί blog) του ανανεωμένου lourdas.name.

Επιτέλους οι σελίδες μου μπήκαν κάτω από ένα ΣΔΠ (ελληνιστί CMS - content managemenent system, σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, εξ' ου και το ΣΔΠ) που είναι η πλέον μοντέρνα λύση για τη δημιουργία πλούσιων δυναμικών ιστοχώρων. Η επιλογή για το CMS που θα χρησιμοποιούσα ήταν το Drupal, μια επιλογή ξεκάθαρη για μένα.

Μετά από χρόνια, το lourdas.net αρχικά μετονομάστηκε σε lourdas.name, εφόσον θεώρησα ότι το όνομα σε κατάληξη .name ήταν πιο φυσικό από το .net και από τις απλές στατικές σελίδες μετέβησα σε ένα ολοκληρωμένο νέο ιστοτόπο, που παρέχει πλούσια νέα χαρακτηριστικά. Το Drupal υποστηρίζει από τον πυρήνα του τα ιστολόγια (blogs, weblogs ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε, συγχωρέστε με, αλλά θέλω να χρησιμοποιώ την ελληνική μετάφραση της λέξης, τα πολλά αγγλικά βλάπτουν...) και μια πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός προσωπικού ιστολογίου στο blogspot, ενώ αρχικά είχε φανεί να προχωρά, ο καιρός πέρασε και έμεινε στάσιμο. Ελπίζω αυτή η νέα προσπάθεια να μην καταλήξει έτσι. :-)

...

Εν τω μεταξύ, είναι 21 Ιουνίου και η ζέστη είναι αποπνικτική. Προβλέπονται ακόμη πιο ζεστές μέρες, με αποκορύφωση το ΣΚ που μας έρχεται, 23-24 του μηνός. Πίνεις λίγο νερό για να ξεδιψάσεις/δροσιστείς και μέσα σε 1-2' έχεις ήδη ιδρώσει. Και μετά από λίγη ώρα, πάλι τα ίδια. Να δω πως θα πέσω για ύπνο σε λίγο.

...

Αυτά προς το παρόν. Είναι μια πρώτη προσπάθεια. Μου εύχομαι καλό ύπνο.

υπολογιστές / computers: 
Χρήσιμο / Useful: 
No votes yet
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality