Διακοπές στη ζωή...

Κάτι τέτοια διαβάζω και χαίρομαι που ζω σε μια τέτοια καταπληκτική χώρα:

Για πέντε εβδομάδες έκλεισε το Ωνάσειο και μαζί του το μοναδικό τμήμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην χώρα μας. Συνέπεια των «διακοπών» των γιατρών της κλινικής ήταν να χαθούν πέντε δότες και τα μοσχεύματα τους να οδηγηθούν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», από τις 17 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου απορρίφθηκαν από το Ωνάσειο συνολικά πέντε δότες και τα μοσχεύματα τους.Δύο καδιές και τέσσερις πνεύμονες στάλθηκαν στο εξωτερικό, αφήνοντας 25 εγγεγραμμένους ασθενείς σε λίστα αναμονής.

Αν δεν προλάβει (μακάρι να μη γίνει κάτι τέτοιο ποτέ και να βρεθεί και πάλι σύντομα μόσχευμα) κάποιος από τα άτομα που είναι στη λίστα και φύγει από το μάταιο αυτό κόσμο, ας πουν στην οικογένειά του οι του Ωνάσειου «ξέρετε, είχαμε πάει διακοπές, να μη χάσουμε και τα μπάνια μας».

Ανθρωπιά μηδέν.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.5 (14 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

Σχόλια

Εγω θα έλεγα να προσλάβουμε δούλους-χειρουργούς που να μην δικαιούνται διακοπές και να δουλεύουν ακατάπαυστα.
Να σου πω ότι έχουν χαθεί ζωές από τις "αστοχίες" προγραμματιστών σε συστήματα LIS; Να τους ρίξουμε στην πυρά ή σε απαγόρευση διακοπών για 40 χρόνια;

Αγαπητέ επισκέπτη, ένα τόσο εξαιρετικά σημαντικό τμήμα, δεν το κλείνεις για 5 εβδομάδες (τι διάολο, 2-3 το πολύ δεν τους έφταναν) για να πας διακοπές. Κανονίζεις να υπάρχει προσωπικό είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Είσαι μάλλον του επαγγέλματος και σε πείραξε η ανάρτηση αυτή.

Όσον αφορά το άλλο σχόλιό σου για τους προγραμματιστές των συστημάτων LIS (που δε γνωρίζω τι είναι), ναι, να γίνουν αυτά που προβλέπονται, αν έχει ποινική ευθύνη ο προμηθευτής/κατασκευαστής των συστημάτων αυτών, να πράξουν τα δέοντα. Βέβαια συσχετίζεις λάθος καταστάσεις, στη μία περίπτωση μιλάμε για κλείσιμο ενός τμήματος μεταμοσχεύσεων λόγω διακοπών (πάπαλα, για 5 εβδομάδες δεν δουλεύουμε), ενώ στην άλλη μιλάμε για κατασκευαστικά/προγραμματιστικά σφάλματα ενός συστήματος. Είναι το ίδιο;