Προσοχή! Μην ρεύεστε!

Προσοχή μην ρεύεστε ή να ρεύεστε κατά το δυνατόν λιγότερο! Επιστήμονες της Αυστραλίας προσπαθούν να αναπαράγουν πρόβατο που να ρεύεται λιγότερο. Αντιγράφω από TVxs.gr:

Αυστραλοί επιστήμονες φιλοδοξούν να αναπαράγουν πρόβατα, τα οποία να ρεύονται λιγότερο σαν μέρος των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Το ρέψιμο είναι πολύ μεγαλύτερη πηγή εκπομπών ρύπων στα πρόβατα από ότι τα εντερικά αέρια, όπως εξηγούν οι ίδιοι.

Το 16% περίπου του φαινομένου του θερμοκηπίου στην Αυστραλία προέρχεται από τη γεωργία, αναφέρει το τμήμα κλιματικών αλλαγών, ενώ το 66% αφορά σε μεθάνιο που εκπέμπουν εκτρεφόμενα ζώα με το να ρεύονται.

Οι επιστήμονες στη Νέα Νότια Ουαλία διεξάγουν πειράματα σε ειδικά σχεδιασμένα εκτροφεία, όπου και μετρούν την ποσότητα αερίων που εκλύει ένα πρόβατο με τη διαδικασία του ρεψίματος. Σε 200 δείγματα μέχρι στιγμής, έχουν βρει ότι όσο περισσότερο τρώνε, τόσο περισσότερο ρεύονται.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος των επιστημόνων είναι η αναπαραγωγή ενός προβάτου, το οποίο θα παράγει λιγότερο μεθάνιο, αέριο το οποίο ευθύνεται περισσότερο για την κλιματική ακόμη κι από ότι το διοξείδιο του άνθρακα.

Οπότε, να γνωρίζετε την επόμενη φορά.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3.4 (10 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality

Σχόλια

Καλά μιλάμε για γελοιότητες! Το έχουν παρά κάνει με την πιπίλα του περιβάλλοντος. Πρώτα οι αγελάδες με τις κλανιές και τώρα τα πρόβατα με τα ρεψίματα.

Νομίζω ότι καλά κάνουν και νοιάζονται, μιλάνε για το περιβάλλον κτλ., αλλά αντί να κοιτάξουν άλλα πράματα, κοιτάνε τα ρεψίματα των προβάτων. Αυτό είναι το γελοίο της υπόθεσης και όχι το ενδιαφέρον αυτό καθ' αυτό για το περιβάλλον. Προφανώς σε αυτό όλοι συμφωνούμε.