Πράγα - Episode IV: Η αναχώρηση

Η τελευταία μέρα, μας βρήκε να παίρνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο (το οποίο ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα πλούσιο - εκείνο το τηγανητό μπέικον ήταν άλλο πράμα...-) και στη συνέχεια να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας και να κατεβαίνουμε στην υποδοχή για το check-out.

Το λεωφορείο ήρθε για να μας πάρει και να ξεκινήσουμε για το Κάρλοβι Βάρι («οι πηγές του Κάρολου» στα τσέχικα), μια πόλη γύρω στα 120χλμ. από την Πράγα. Είναι μικρή πόλη, γνωστή για τις πηγές ιαματικού νερού της. Το νερό που φέρνουν οι πηγές είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε άλατα, με αποτέλεσμα να βλέπεις κάτι σαν σκουριά εκεί που πέφτει. Μάλιστα, γιατροί εκεί λέγανε ότι μπορεί ο κόσμος να πίνει το νερό και ότι κάνει καλό στο στομάχι. Το Κάρλοβι Βάρι είναι μια ιδιαίτερη όμορφη πόλη, θα τολμούσα να πω ακόμη περισσότερο κι από την Πράγα, επειδή είναι και πιο «συμμαζεμένη» σε σχέση με την τελευταία. Τη διασχίζει ένας μικρός ποταμός, ενώ τα κτίρια είναι όλα κλασικά. Βολτάραμε, φάγαμε για μεσημέρι, ενώ το απόγευμα ήρθε το λεωφορείο πάλι για να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο πλέον της Πράγας. Η πτήση ήταν γύρω στις 11 και κάτι (πέρασαν αρκετές μέρες και με απατά η μνήμη μου), ενώ μετά από δύο ώρες περίπου, πετούσαμε πάνω από το Θερμαϊκό και μετά από λίγα λεπτά προσγειωνόμασταν στο Μακεδονία. Όλα καλά.

Συνολικά: ένα όμορφο ταξίδι, σε μια πολύ όμορφη πόλη. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για χαλάρωση, για να δείτε νέους ανθρώπους, να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και νέες εμπειρίες. Θα ξαναπήγαινα ίσως, έχοντας και αυτοκίνητο για να μπορείς να γυρίσεις τα μέρη. Ίδωμεν.

Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3 (6 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality