ΟΤΕ Α.Ε.: Η αντεπίθεση

Σε συνέχεια προηγούμενης εγγραφής του ιστολογίου μου, ο ΟΤΕ αντεπιτίθεται.

Σήμερα είδα δύο νέες διαφημίσεις του ΟΤΕ. Στη μία, είναι μια ευγενική κυρία που πάει σε κατάστημα ηλεκτρικών με τη χαλασμένη καφετιέρα της και μιλάει στον πωλητή, εξηγώντας του ότι η καφετιέρα της δε δουλεύει. Εκείνος της αναφέρει αρχικά «όχι, δεν είναι δυνατόν αυτό», εκείνη απαντάει «μα σας λέω ότι δε δουλεύει» κι εκείνος απαντάει «μα δεν έχει πάγιο ΟΤΕ». Εκείνη χωρίς να καταλαβαίνει τι ακούει, ξανα-εξηγεί ότι έχει πρόβλημα η καφετιέρα της κι εκείνος επαναλαμβάνει δύο-τρεις φορές ακόμη «μα δεν έχει πάγιο ΟΤΕ». Στο τέλος, η γυναίκα φεύγει από το κατάστημα.

Στη δεύτερη, πάλι παρόμοια φάση, αλλά με έναν κύριο που κρατάει ένα κλουβί με τον παπαγάλο του, όπου και πηγαίνει στο κατάστημα με τα πτηνά και εξηγεί ότι ο παπαγάλος που αγόρασε δεν έχει βγάλει μιλιά, καθόλου, τίποτα, null που λένε. Ο καταστηματάρχης του λέει «σήμερα δεν είναι Πέμπτη για να μιλήσει», ο κύριος απαντάει «μα δε μιλάει ούτε τις άλλες μέρες», «είναι από την Αφρική, δε γνωρίζει ελληνικά», «ναι, αλλά δεν έχει βγάλει καθόλου μιλιά». Στο τέλος ο καταστηματάρχης καταλήγει «ξέρετε... σε αυτές τις περιπτώσεις φταίει ο ΟΤΕ».

Ηθικό δίδαγμα; Μην πιστεύετε ότι ακούτε και να προσέχετε ποιο τηλεπικοινωνιακό φορέα επιλέγετε, τουτέστιν, να διαλέγετε ΟΤΕ.

Στην αρχή που είδα την πρώτη διαφήμιση, δεν το έπιασα, αλλά βλέποντας και τη δεύτερη κατάλαβα το νόημα. Πολλοί εναλλακτικοί παροχείς τηλεφωνίας & internet ρίχνουν το φταίξιμο στον ΟΤΕ για διαδικασίες όπως νέες συνδέσεις, μεταφορές τηλεφώνου, κτλ. Εντάξει, σε μερικές περιπτώσεις φταίει ο ΟΤΕ, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, πιστεύω ότι φταίει ο ίδιος ο παροχέας, με πρώτη αιτία την πλήρη απουσία οργανωτικότητας που (δεν) τον διακατέχει. Όταν για διακοπή των υπηρεσιών ADSL και τηλεφωνίας, στέλνεις στον παροχέα fax στις 26/2, παίρνεις μετά από 2 μέρες να επιβεβαιώσεις τη λήψη του από αυτούς και να σου λένε ότι δεν το έχουν λάβει, το ξαναστέλνεις, κι όταν φτάνει τελικά μετά από 2 μήνες να γίνει η διακοπή της σύνδεσης και των υπηρεσιών, ε, συγγνώμη αλλά τότε δε σου φταίει ο ΟΤΕ. Φταίει το μπάχαλο που έχεις από κάτω σου και το μόνο που σε νοιάζει είναι να μαζεύεις νέους πελάτες-θύματα και έχεις γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τους υπάρχοντες, πόσο μάλλον αυτούς που θέλουν να φύγουν από σένα. Μιλάω για προσωπική εμπειρία με την Tellas (αν με ξαναδείτε πελάτη, θα κάνω εγχείριση αλλαγής φύλου). Δύο μήνες για διακοπή υπηρεσιών, όταν με ένα τηλέφωνο στο 134 του ΟΤΕ για διακοπή της υπηρεσίας ADSL εξυπηρετείται σε διάστημα ωρών (πάλι από προσωπική εμπειρία)! Ε όχι κύριοι, δε σας φταίει ο ΟΤΕ, η μακακία που σας δέρνει φταίει! Δυστυχώς δεν το κυνήγησα και δεν προέβησα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ (ας πρόσεχα). Την επόμενη φορά, δε θα το αφήσω έτσι. Άρα κύριοι, είτε λέγεστε Tellas, είτε Forthnet, είτε HOL, είτε δεν ξέρω εγώ τι άλλο, συμμαζευτείτε λίγο πρώτα εσείς και μετά να ρίξετε το φταίξιμο στον ΟΤΕ. Ας είστε εσείς σωστοί στις υπηρεσίες που διαφημίζετε και πρέπει να παρέχετε και μετά θα σας πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο, εμείς οι φτωχοί, πλην τίμιοι καταναλωτές.

Αυτά. 

υπολογιστές / computers: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3 (4 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality