Νέα δουλειά, νέοι συνάδελφοι, νέο γραφείο...

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ορκίστηκα στη νέα μου δουλειά.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο που λέγεται εργασία μόλις έκλεισε και ξεκινά ένα νέο. Νέα λοιπόν δουλειά, νέοι άνθρωποι, νέος χώρος εργασίας. Από Δευτέρα 5/11 είμαι επίσημα υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Οργάνωσης & Πληροφορικής. Το προηγούμενο κεφάλαιο πώς έκλεισε; Έκλεισε με την παραίτησή μου από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ως συμβασιούχος του προγράμματος «Ενίσχυση Σπουδών Πληροφορικής» για το τμήμα Πληροφορικής.

Από τη μια και καθώς την Παρασκευή, την τελευταία μου μέρα στο ΑΤΕΙ, χαιρετούσα καθηγητές και συναδέλφους πριν την οριστική μου αποχώρηση λυπάσαι που αφήνεις το περιβάλλον που είσαι και γνωρίζεις εδώ και 4 χρόνια πλέον, έχεις μάθει τα «κόλπα» (λέμε τώρα...) και πλέον αποχαιρετάς το περιβάλλον αυτό, με μια αίσθηση πίκρας ίσως και πας στο άγνωστο, σκεπτόμενος τι θα συναντήσεις, τι ανθρώπους, τι καταστάσεις.

Παρόλο που πέρασαν μόλις 4 μέρες (καλά, εδώ που τα λέμε η πρώτη δε μετράει, πήγα για τυπικούς λόγους, εκτός του ότι με άφησαν να φύγω από νωρίς), μπορώ να πω ότι τουλάχιστον όσον αφορά το περιβάλλον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να σου θυμίζουν αυτό που πολλές φορές σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη φράση δημόσιος υπάλληλος. Είμαι σε ένα περιβάλλον όπου η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων κινούνται στις ηλικίες από 25 και βάλε μέχρι και 35-40. Άνθρωποι νέοι, που φαίνεται να έχουν όρεξη για δουλειά, απόδειξη ότι δημόσιος υπάλληλος δεν είναι αυτό που έχουμε οι περισσότεροι στο νου μας και ότι υπάρχουν επιτέλους εξαιρέσεις.

Ελπίζω να μη διαψευστώ κατά τη διάρκεια της νέας αυτής «θητείας».

Την πρώτη μέρα ουσιαστικά (δεύτερη τυπικά) απέκτησα γραφείο και υπολογιστή και μπόρεσα να έχω δίκτυο (ΣΥΖΕΥΞΙΣ) και e-mail. Νομίζω ότι είναι αρκετά καλά, έτσι; Βέβαια, το ότι η Διεύθυνση Οργάνωσης & Πληροφορικής υποστηρίζει εκατοντάδες υπαλλήλους στις διάφορες περιφερειακές διευθύνσεις που είναι υπό την εποπτεία της νομαρχίας και με τα λιγοστά 22 περίπου άτομα που στελεχώνει, φαντάζεστε ότι μάλλον δε θα είναι και η ευκολότερη εργασία.

Σας χαιρετώ.

διάφορα / miscellaneous: 
Χρήσιμο / Useful: 
Average: 3 (10 votes)
Ψηφίστε για την ποιότητα του άρθρου / Vote for the article's quality